Het Takketiele Huis

Vedic Art - door Tilly

Over Vedic Art

Vedische kunst is voor iedereen beschikbaar en is nuttig, of je nu wel of geen artistieke ervaring hebt. We gebruiken schilderen en tekenen om de intuïtieve schepper in ons wakker te maken.

“From the beginning, when we first hear the 17 principles of Vedic Art, we tap into the nature of existence, the story of life, where we have come from and where we are going.”
— CURT KÄLLMAN -

Maharishi Mahesh Yogi, de bekende goeroe en leraar van transcendente meditatie, ontving de Vedische leringen van zijn goeroe Swami Brahmananda Saraswati (Guru Dev). In de jaren zestig studeerde de Zweedse kunstenaar Curt Kallman bij Maharishi. In stilte testte Maharishi Curt en na zeven jaar testen besloot hij de leer van de Vedische kunst met Curt te delen. Gedurende de volgende veertien jaar integreerde Curt Kallman deze leringen in zijn kunst en leven. In 1988 begon hij deze leringen in Scandinavië te delen.

De zeventien principes zijn een kaart die je creatieve levenskracht activeert door middel van praktische en meditatieve taken. Vedic Art roept je creativiteit op van diep in je onderbewustzijn met als resultaat dat je zelfverzekerder wordt over jezelf en je mogelijkheden. Veda is noch een religie, noch een filosofische tendens, maar combineert leven en kunst. De eerste resultaten manifesteren zich in je schilderij, dan in je leven en uiteindelijk in de samenleving.

Vedische kunst is voor iedereen beschikbaar en is nuttig, of je nu wel of geen artistieke ervaring hebt. We gebruiken schilderen en tekenen om de intuïtieve schepper in ons wakker te maken.
Er is geen goed of fout in deze workshop; de focus ligt op het creatieve proces. Studenten op alle niveaus werken zij aan zij met de achterliggende gedachte dat er geen commentaar wordt gegeven op elkaars werk. Dit creëert een veilige, niet-oordelende omgeving. Samen zorgen we voor een rustige sfeer waar onze creativiteit floreert, onze harten open gaan en we vooral plezier hebben!

Cursussen

Workshops

26 juli 23: 10- 16u Kennismakingsdag Vedic art
16 aug 23: 10- 16u Kennismakingsdag Vedic art

Tijdens deze Vedic Art kennismakingsdag ontdek je de eerste vier
van de zeventien principes.

Je brengt je eigen lunch mee en je eigen schildermateriaal. Er wordt thee en versnaperingen voorzien. Na inschrijving krijg je een lijstje met benodigdheden. Er is wat basismateriaal te koop in het Huis
 (aangeven bij inschrijving of je hier gebruik van wil maken)
Je maakt op één dag kennis met de eerste 4 principes van Vedic art. 

 

Prijzen

Voor een kennismakingsdag betaal je 70 euro.
Materialen worden afzonderlijk gerekend volgens verbruik.

Vedic art

Geplande Activiteiten

Alle doe-ateliers, lessen en lezingen kan je terugvinden in onze agenda

Reserveer Je Doe-Atelier

In de kalender vindt je de data!

TELEFOON
+32 473 44 00 31

E-MAIL
info@takketiele.be

ADRES
Rechtstraat 26, 9080 Lochristi

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.