Creativity is intelligence having fun

Technieken

Aanbod

Je kan in het Huis terecht voor een hele waaier aan creatieve disciplines. Daarnaast zijn er meerdere formules mogelijk. Zo kan je een afzonderlijk doe-atelier volgen of een hele reeks, maar ook workshops op maat en open ateliers zijn mogelijk. Bovendien kunnen de meeste op-maat formules ook op verplaatsing  doorgaan.

Kortom, er is voor elk wat wils te vinden.

Hier vind je de belangrijkste creatieve disciplines op een rijtje:

Wanneer en Hoe?

De ingeplande data van de doe-ateliers vind je terug in de agenda.

Lukken deze data niet voor jou, of wil je graag een privé workshop, voor jezelf, je gezin, samen met vrienden?
Kijk dan even naar de workshops op maat.

Heb je al voldoende ervaring? Dan kan je in het open atelier systeem stappen!

Zang- en Klankcirkels

Ervaar de helende kracht van het zingen, geniet van het moment, je eigen klank, het samen zingen, de vrijheid. We laten de klanken ontstaan en groeien, ieder op zijn manier.  We zingen mantra’s en andere liedjes en bewegen op de klanken van de muziek.

Je hebt geen ervaring nodig, we zingen zonder partituren.

Praktisch

we zingen elke vrijdag van 10u tot 12u,
10€ (50€ voor een 6-beurtenkaart, 2 maanden geldig)

We zingen in een kleine groep

Klankcirkels

Klankreizen

Laat je meenemen op een diepe innerlijke helingsreis in de klankruimte van Tilly’s akoestische instrumenten en de stem. Elke klankreis ontstaat intuïtief uit wat er op dat moment nodig is en aanwezig is. Daardoor is elke ervaring steeds weer anders. Naast de klankschalen werkt Tilly ook met de framedrum, ocean drum, gong, indian flute, monolina, regenbuis, kalimba, windgong, shrutibox en maakt ze ook gebruik van boventoonzang. Je kan de trillingen voelen in je fysieke lichaam. De klanken zijn heel subtiel en helpen je om voorbij het fysieke lichaam te gaan en de ziel vrij te laten reizen. De sound omzeilt het intellectuele deel van de hersenen en zorgt ervoor dat het creatieve en intuïtieve hersenhelft vrij gemaakt wordt. Soms raken bepaalde klanken je, of heb je er weerstand tegen. Vrijwel zeker komt dit van een blokkade op het fysieke, etherische, emotionele of spirtuele niveau. Deze kan gelijk verwijderd worden door de geluiden. De klankreis is een uitnodiging om te ontspannen, los te laten en de verbinding met het huidige moment te bevorderen. Praktisch Zorg ervoor dat je comfortabel ligt, dus breng gerust kussens en dekentjes mee. De deelnemers liggen indien mogelijk in een cirkel met het hoofd naar het midden. Je kan bij het begin van een klankreis vragen naar begeleiding om een probleem in je leven op te ruimen, sommige mensen zien bepaalde beelden of kleuren of zelfs totemdieren. Een klankreis duurt ongeveer één uur en wordt afgerond met het samen drinken van thee en uitwisselen van ervaringen.

Seizoenscirkels

We volgen het Keltische jaarwiel, bij elk van de 8 festivals komen we samen om de Aarde Moeder te eren, te zingen, te dansen, afscheid te nemen van wat was en het nieuwe te verwelkomen. We starten met een klankreis, daarna volgt een klein ritueel waarin we creatief aan de slag gaan.

We vieren in een kleine groep, reserveer dus op tijd je plekje

Seizoenscirkels
Meditatieve momenten

Meditatieve Momenten

Vind je het moeilijk om tot rust te komen? Lukt het jou niet om alleen te mediteren? Elke week kan je een geleide meditatie van een half uur komen volgen.

Muzikaal Sprookje

Op kinderfeestjes of in klas, als naschoolse opvang. Voor kleuters en kinderen uit de lagere school.

Met Tilly’s “recept voor een grappig sprookje”  en het sprookjesdoosje vol leuke tekeningen en een voorraadje willekeurige adjectieven verzinnen we ons eigen sprookje en laten het daarna tot leven komen met de instrumentjes.

Muzikaal Sprookje

Pottendraaien

In Tilly’s atelier zijn er twee draaischijven, tijdens de doe-ateliers is er dus ook ruimte en tijd om op zoek te gaan naar de pottenbakker in jezelf.

Keramiektechnieken

Tilly leert je een aantal technieken aan, zodat je zelf aan de slag kan en je eigen projecten kan uitwerken. Heb je geen inspiratie of ideeën, dan heeft Tilly wel een aantal voorbeelden klaarstaan. Wil je je eigen servies maken, mooie schalen en kommen maken, of werk je liever figuratief? Het kan allemaal.

Voor Iedereen

Zowel voor volwassenen en kinderen.
Je hebt geen ervaring nodig, iedereen wordt op zijn niveau begeleid. Ben je voldoende zelfstandig? Stap dan in ons open atelier systeem.
We werken in kleine groepen, reserveer dus je plekje.

Kennismaking

Een kennismaking met een aantal bekende en minder bekende kruiden en etherische oliën die we verwerken in ons eigen preparaten en recepten: 
een huidzalfje, lippenbalsem, badbruisballen, hoestsiroop.

Herontdek Het Kind In Jezelf

Elk atelier gaan we aan de slag met een ander medium en een andere invalshoek.
Aan de hand van snelle opdrachtjes en technieken word je uitgenodigd om je denken uit te schakelen en enkel te doen.
Niet het eindresultaat maar de ontdekkingstocht en het plezier onderweg zijn hierbij het belangrijkste.

Gebruik Je Handen

Werken met wol
Plantaardig kleuren
Vilten
Kaarden en spinnen
Haken, breien, naaien

Het Kralenparadijs

Stel je eigen juwelen samen. Een keer per maand zet Tilly alle kralen toebehoren uit en kan je je eigen juwelen komen samenstellen.

De kinderen kunnen zich uitleven met kralenbeestjes en medaillons.

Herstellingen

Heb je een gebroken halssnoer, is het slotje van je armband stuk? Ben je een stukje van je oorbel kwijt?

Tilly herstelt het voor jou.